Keitä me olemme?

Olemme kehittyvä ja toistaiseksi vielä pieni yritys. Funidatan omien työntekijöiden lisäksi henkilöstöömme kuuluu yhteistyökumppaniemme konsultteja, joiden kanssa rakennamme palvelua.

Kehitämme tällä hetkellä opintohallinnon ydinpalvelua korkeakoulujen käyttöön. Palvelun kehitystä ovat ohjaamassa osaavat tekijät. Asiantuntijoillamme on vankka korkeakouluhallinnon tuntemus ja hyvät yhteydet korkeakoulujen toimijoihin. Johdon tausta on puolestaan yrityspuolelta it- ja media-aloilta.

Funidatan oma henkilökunta on jaettu kehitys- ja palvelutiimeihin. Uusista asiakkuuksista vastaa toimitusjohtaja (mika.peura (at) funidata.fi, +358 50 438 0797).

Voit tutustua meihin tällä sivulla!

Mika Peura, toimitusjohtaja

Pekka Äikäs, asiakkuuspäällikkö

Olen työskennellyt Funidata Oy:n perustamista edeltäneen OTM-hankkeen sekä Sisu-järjestelmän parissa vuodesta 2013 alkaen, aluksi hanke- ja palvelupäällikkönä ja nyt asiakkuuspäällikkönä. Tätä edelsi lähes kolmenkymmenen vuoden monivaiheinen ura tietotekniikan parissa, joka on pitänyt sisällään vanhaa kunnon ohjelmointia, sovellussuunnittelua, esimiestehtäviä, myyntiä, projektitoimituksia, konsultointia ja ties vaikka mitä.

Olen kantapään kautta oppinut, ettei oppiminen lopu koskaan: itseään voi ja tulee aina kehittää. Vapaa-ajalla perhe tulee ykkösenä, mukaan lukien mummo-ikäinen koiramme. Kesällä vietämme paljon aikaa mökillä ja hyvä ruoka kuuluu asiaan ympäri vuoden.

Kehitys- ja asiantuntija- ja palvelutiimit

Funidatan kehitystiimi vastaa Sisu-järjestelmäkehityksestä ja ohjaa yhteistyökumppanien kehittäjäresurssien käyttöä. Asiantuntijatiimi toimii kehitystiimin tukena ja käy jatkuvaa vuoropuhelua asiakaskorkeakoulujen käyttäjäryhmien kanssa. 

Mari Riihiaho, asiantuntijatiimin esimies

Olen ollut mukana Funidataa edeltäneessä OTM-hankkeessa vuoden 2011 esiselvitysvaiheesta saakka. Tätä ennen työskentelin yliopistolla lähes kymmenen vuoden ajan opiskelijoiden asioita hoidellen. Tehtäviini on kuulunut opintojen ohjausta maan ja taivaan väliltä, tietojen rekisteröintiä, opintohallinnon prosessien pyörittämistä ja valmistumisen käsittelyä. Lähes kahdeksan vuoden ajan työskentelin TKK:lla yksikössä, joka vastaa opiskelun ja opetuksen tietojärjestelmistä.

Työssäni olen kehitysmyönteinen, enkä pelkää muutoksia. Suunnitteluperiaatteisiini kuuluu, että etsin asioille ratkaisuja, jotka palvelevat mahdollisuuksien mukaan kaikkia asianosaisia. Lisäksi olen neuvottelija ja kykenen näkemään asiat monesta eri näkökulmasta. Vapaa-aika menee lasten harrastuksien parissa sekä opiskellen. Lisäksi yritän järjestää aikaa lautailulle ja golfin pelaamiselle, minkä lisäksi rakastan mökkeilyä ja hyvää ruokaa!

Annukka Alivaara

Työskentelen asiantuntijana palvelutiimissä. Funidatan organisaatioon saavuin Metropolia Ammattikorkeakoulusta, missä täydennyskoulutusten koordinoinnin ohella myös opintohallinto tuli tutuksi monesta eri näkökulmasta; koulutussuunnittelun lisäksi ohjasin opiskelijoita sekä opetin orientoivia opintoja.

Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri ja liiketalouden tradenomi, opiskelen tällä hetkellä opettajan pedagogisia opintoja. Minua kiinnostaa osaamisen kehittäminen, elinikäinen oppiminen sekä opinto- ja uraohjaus. Vapaa-ajalla minut löytää lenkkipolulta koiran kanssa, joogasta tai ryhmäliikuntatunneilta. Nautin matkustamisesta, saunomisesta ja jännittävistä dekkareista.

Katja Arstio

Olen Rovaniemeltä kotoisin oleva hallintotieteiden maisteri ja pitkän linjan yliopistolainen. Jo kesällä 1997 olin mukana perustamassa Lapin yliopiston Atk-keskukseen Helpdeskiä ja vuonna 2003 minua pyydettiin osallistumaan uuden opintohallinnon tietojärjestelmän, Oodin, hankintatehtäviin. Toimin mm. järjestelmän kouluttajana ja pääkäyttäjänä vuoteen 2007, jolloin minulle tarjottiin Helsingin yliopiston opiskelijarekisteristä sovellussuunnittelijan paikkaa. Parin vuoden sisällä minusta tuli myös HY:n WinOodi-pääkäyttäjä.

Funidataa edeltäneeseen OTM-hankkeeseen liityin HY:n sisäisen kartoituksen jälkeen, ja yrityksessä olen toiminut tuoteomistajana sen perustamisesta saakka. Haasteellinen, mutta antoisa tehtävämme on pitää huolta Sisu-järjestelmän valmistumisesta ja siitä, että se palvelee kaikkia asiakaskorkeakoulujamme. Tässä työssä todellakin näkee käsiensä jäljen ja pääsee aidosti kehittämään jotain uutta!

Juuli Kenkkilä

Opeteltuani ensin Suomen postinumeroita postittajana ja vuosilukuja (historiaa) Helsingin yliopistolla päädyin jo opintojen aikana opintohallinnon hommiin Haaga-Heliaan ja sille tielle jäin myös valmistuttuani. Tutuksi tulivat sekä kansainvälisten opiskelijoiden asiat että useampikin korkeakoulu ja koulutusala: lavastustaiteen koulutusohjelmasta (Aalto Arts) siirryin näppärästi diplomi-insinöörien maailman (Aalto Sci) kautta klassisen musiikin aineryhmään (Sibelius-Akatemia). Tämä opintohallinnon sekatyöläisyys johti lopulta Funidataan asiantuntijaksi.

Vapaa-aikaani täyttävät hevoset ja ratsastus, jossa pätee sääntö more is more eli mitä enemmän vietän aikaa hevosten kanssa tai edes puhumassa ratsastuksesta, sen parempi. Kotona minua viihdyttävät kaksi hölmöä kissaa Kettu ja Tiikeri, David Bowie ja avomies, joka sallii edellä mainitut asiat.

Inka Paukku

Aloitin noin 15 vuotta sitten Taideteollisen korkeakoulun webmasterina, minkä jälkeen minulle on kertynyt kokemusta korkeakoulun eri hallinnonalojen järjestelmistä käytön tuessa, käyttöönotoissa ja järjestelmäkehityksessä. Erityisesti olen työskennellyt opintohallinnon alueen tietojärjestelmien sekä yhteistyön kehittämiseksi.

Taideteollisen korkeakoulun ja myöhemmin Aalto-yliopiston edustajana osallistuin yliopistojen yhteisen opintohallinnon tietojärjestelmän kehitykseen Oodi-konsortion johto- ja projektiryhmissä. Olen myös ollut alusta alkaen mukana valtakunnallisen opinto- ja tietohallinnon asiantuntijoiden Synergiaryhmä-osaamisverkostossa, ja toimin ryhmän puheenjohtajana vuonna 2013.

Työssäni olen ratkaisu-, kehitys- ja yhteistyöorientoitunut ruohonjuuritason puurtaja, joka ei jää sanattomaksi isompienkaan herrojen pöydässä. Minulle on luontaista yrittää ymmärtää varsinainen tarve ja tavoitetila ja miettiä ratkaisua sen kautta. Harrastuksena aloitin aikuisiällä saksofonin soiton, ja lisäksi laulan omaksi iloksi sekä muiden kiusaksi.

Eeva Saari

Pienestä asti olen halunnut työskennellä opintohallinnon parissa. Lukiossa opo sanoi, että ei kannata, ei sille alalle työllisty, joten opiskelin sitten matematiikan- ja tietotekniikan opettajaksi. Jo opintojen aikana olen kuitenkin ollut töissä yliopiston opintohallinnossa sekä opintojen ohjauksessa että opetussuunnitelmatyössä. Opettajaksi en siis koskaan ehtinyt siirtyä, opintohallinto vei kuitenkin mukanaan. Kokemusta on eri tiedekuntien opintohallinnosta sekä opintohallinnon pääkäyttäjänä ja käyttäjätuessa toimimisesta.

Opettajaopintojen taustan vuoksi nautin koulutusten ja demotilaisuuksien pitämisestä. Erityisesti opintojen ohjaukseen ja opintojen suunnitteluun liittyvät kysymykset ovat sydäntäni lähellä. Sisun tuoteomistajana olen työskennellyt syksystä 2013 lähtien.

Pitkäaikainen ja tärkeä harrastukseni on ratsastus, omaa hevosta ei onneksi ole. Muu vapaa-aika kuluukin sitten Mummolan remontoinnissa tälle vuosituhannelle. 

Elina Turunen

Aloitin palvelutiimin asiantuntijana helmikuussa 2018. Ennen Funidatalle siirtymistäni toimin yliopistomaailmassa lähes kymmenen vuoden ajan erilaisissa opetussuunnittelun ja opintohallinnon tehtävissä. Lisäksi työskentelin mm. orientoivia opintoja opettaen ja erilaisten opetuksen kehittämisen projektien parissa. Kiinnostuksen kohteitani ovat oppimisen ja ohjauksen tukeminen digitaalisten menetelmien avulla sekä palvelujen digitalisaatio.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri, jonka lisäksi olen opiskellut korkeakouluhallintoa ja - johtamista. Kiinnostus liiketoiminnan kehittämiseen johti myös liiketalouden opintojen pariin, joita suoritan parhaillaan töiden ohessa. Opinnoissani haluan erityisesti painottaa digitaalisia palveluita ja asiakkuuksien hallintaa. Vapaa-aikani vietän perheeni parissa ja yritän löytää aikaa myös säännölliselle liikunnalle.

Irina Venho

Siirryin suoraan lukiosta työelämään ja lähes kymmenen vuoden opintohallinnon urani aikana olen tehnyt töitä Taideteollisen korkeakoulun ja sittemmin Aalto-yliopiston hakija- ja opiskelijapalveluissa sekä Helsingin yliopiston alla toimivassa, kansainvälisten opiskelijoiden hakudokumentteja käsittelevässä UAF-palvelukeskuksessa, missä työni sisälsi erityisesti viestintään ja tietojärjestelmäkehitykseen liittyviä tehtäviä. Tämän kokemuksen siivellä aloitin elokuussa 2017 Funidatan kehitystiimin projektiassistenttina.

Vapaa-ajalla vietän aikaa perheen ja ystävien kanssa, opiskelen verkko- ja iltaopintoina tietojenkäsittelyä Haaga-Heliassa, luen kirjoja, kuuntelen musiikkia ja katson liikaa Netflixiä. Erityisiä mielenkiinnon kohteitani ovat myös englannin kieli, psykologia, kriminologia, runous, NHL-jääkiekko (let's go Pens!) sekä standup-komedia. Olen myös koukussa Coca-Colaan.

Toni Sallanmaa, kehityspäällikkö, kehitystiimin esimies

Koodaamisen aloitin jo alakouluikäisenä ja ammatikseni se muotoutui tietotekniikan diplomi-insinöörin opintojen kautta. Toimin jo opintojeni aikana ohjelmistokehittäjänä ja sittemmin olen laajentanut osaamistani eri teknologioihin, käytäntöihin, prosesseihin ja tiiminvetoon. Haluan jatkuvasti oppia uutta ja miltei kaikki tietotekniikkaa sivuava kiinnostaa varmasti!

Funidatalla pääsen osallistumaan pitkäjänteisesti Sisun kehitykseen, jonka parissa varmasti riittää haasteita ja mielenkiintoista opittavaa pitkäksi aikaa. Samalla haluan pitää myös huolta ohjelmistonkehitysprosesseista ja parantaa toimintaamme ketterän kehityksen malleilla. Vapaa-aikani kuluu elokuvien, ruoanlaiton, golfin sekä matkustelun parissa tai kotona lauta- ja tietokonepelejä pelaillen.

Ville Myrskyneva

Taustatarina ei poikkea muista. Nuorena kiinnostunut tietokoneista, joka on hiljalleen johtanut uravalintaan kyseisten vekottimien parissa. Valmistuin AMK:sta ohjelmistotekniikan insinööriksi 2004 ja olen työskennellyt ohjelmistojen parissa siitä lähtien. Viimeiset 10 vuotta kului konsulttina useissa erilaisissa ohjelmistoprojekteissa, joista viimeiset vuodet teknisen arkkitehdin roolissa. Kun kuulin mielenkiintoisesta sovellusarkkitehdin paikasta Funidatalla, oli se loogisesti seuraava askel työuralla ja siihen kannatti pyrkiä. Lopputulemana täällä ollaan.

SISU-järjestelmä on laaja ja haasteellinen kokonaisuus, omaten myös myös järkevän käyttötarkoituksen. Kokonaisuus on motivoiva ja opettaa uutta, mutta samalla mahdollistaa soveltaa jo osaamaansa.
Työajan ulkopuolinen aika kuluu pitkälti lasten ja harrastusten parissa. Harrastuksia on laajasti, mutta pääsääntöisesti ne sisältävät oman urheilun ja lasten kartingin lisäksi, kirjoittamista, sekä kevyttä peli-ohjelmointia.

Mikko Torri

Olen ollut kiinnostunut tietokoneista ja etenkin pelaamisesta jo pienestä pitäen, joten tietotekniikan opiskelu tuntui luonnolliselta valinnalta. Nopeasti työnteko ohitti opiskelumotivaation, ja neljän vuoden AMK-opinnot venyivät lopulta 10 vuoteen huipentuen ohjelmistoinsinööriksi valmistumiseen. Aikaisemmin olen työskennellyt, enemmän ja vähemmän opiskelun ohessa, kehittäjänä ja asiantuntijana 13 vuotta erilaisten internet-ratkaisujen parissa, sekä viimeiset 3,5 vuotta ennen Funidatalle siirtymistä terveydenhuollon web-palveluiden parissa kehittäjänä ja myös scrum master -roolissa. Funidatan laajan järjestelmäkokonaisuuden parissa työskentely tarjoaa haasteita ja mahdollisuuksia, sekä innostaa minua tekemään opiskelijan tarpeet huomioon ottavaa järjestelmää, jota jokaisen toimijan olisi helppo käyttää.

Vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti perheen parissa mm. ulkoillen, mökkeillen ja geokätköillen. Ja mahtuu sekaan edelleen myös tietokone- ja konsolipelien pelaamista, tai ainakin lasten pelijuttujen kuuntelua.

Tiia Valtonen

Liityin Funidataan suoraan koulusta keväällä 2017 valmistuttuani tietojenkäsittelyn tradenomiksi Lahden ammattikorkeakoulusta. Sisu-järjestelmän kehitystiimissä työskentelen suunnittelijana järjestelmän front end -puolella. Kiinnostuin jo varhain www-sivujen kehittämisestä, ja onnekseni sain käännettyä mielenkiinnon kohteeni työksi. Minulla on tuoretta kokemusta tietojärjestelmien vaikutuksesta opintojen suunnitteluun sekä suorittamiseen, ja uskon Sisun olevan huima parannus entiseen etenkin opiskelijoiden kannalta.

Haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin ja uskonkin Aristoteleen sanoihin ”Pleasure in the job puts perfection in the work”. Täydellisyys työssäni vaatii kuitenkin pilkuntarkkaa keskittymistä, joten vapaa-aikani kuluu rentoutumiseen muun muassa elokuvien ja musiikin parissa. Pidän myös matkustelusta, ja suuntaankin ulkomaille aina kun siihen on mahdollisuus.

Viestintä ja markkinointi

Funidatan viestintä- ja markkinointikanavia ovat mm. julkiset verkkosivut sekä asiakkaille tarkoitettu extranet. Teemme myös täsmäiskuja sosiaalisen median eri palveluihin.

Jani Kajander, brändijohtaja

Vaihdoin media-alalta korkeakoulumaailmaan alkuvuodesta 2016, mitä ennen ehdin tehdä työkseni niin uutisia, asiakasviestintää kuin verkko- ja aikakauslehtiäkin. Erityisesti sähköiset viestintäkanavat ovat sydäntäni lähellä. Koulutukseltani olen ekonomi markkinoinnin pääaineesta.

Funidatan ja Unigrafian brändijohtajana vastaan molempien yhtiöiden viestinnästä ja markkinoinnista, osallistun erilaisiin kehitysprojekteihin sekä pidän yhteyttä omistaja-asiakkaisiimme. Funidatassa nautin vaihtelevista tilanteista ja pienen, kasvavan yrityksen ketterästä kehittymisestä. Erityisesti pyrin työssäni lisäämään järjestelmäkehityksen ja asiakkaiden välistä ymmärrystä.

Vapaa-aikanani pelaan intohimoisesti tennistä, jonka saloihin olen pyrkinyt vihkiytymään mailankorkuisesta saakka. Viihdyn urheilun parissa myös katsomon puolella.