Ajankohtaista

28.11.2018 Sisu Corner

Wikipedia kertoo, että Majavat (heimo Castoridae) ovat isoja, litteähäntäisiä, ruskeaturkkisia jyrsijöitä. Ne kokoavat kaatamistaan puista patoja ja asuvat ja hankkivat ruokaa näin rakentamistaan tekoaltaista.

Lue lisää blogista »
14.11.2018 Sisu Corner

Eläinteemavuoden hengessä on esittelemättä vielä lisää Funidatassa nähtyjä eläimiä. Olemme päässeet tutustumaan hamstereihin, marsuihin ja piisamiin.

Lue lisää blogista »
31.10.2018 Sisu Corner

Aika on siitä erikoinen ulottuvuus, ettei sitä voi kelata. Usein tulee sellainen olo, että voi kun voisin kelata aikaa kuten vhs -nauhoja ennen, siirtyisi kuva kuvalta taaksepäin tai eteenpäin, mutta ei.

Lue lisää blogista »
17.10.2018 Sisu Corner

Näissä blogeissa monesti kantavana teemana on ollut Sisu ja minä; oli se minuus sitten äitiydessä tai harrastuksessa. Jatkan samaa hyväksi havaittua linjaa.

Lue lisää blogista »
03.10.2018 Sisu Corner

Aivan kuin timantit, myös Sisu vaatii loistaakseen useita hiontakertoja. Uuden toiminnon suunnittelu ja toteuttaminen ei ole nopea prosessi, eikä aina edes suoraviivainen.

Lue lisää blogista »
20.09.2018 Sisu Corner

Piisami, tuo Pohjois-Amerikasta kotoisin oleva suurikokoinen ja pitkähäntäinen myyrälaji, on tämän syksyinen ystävämme. Halutessaan piisamista voisi käyttää myös nimityksiä vesirotta ja myskirotta.

Lue lisää blogista »
05.09.2018 Sisu Corner

Kartan taitto. K-piste.

Lue lisää blogista »
22.08.2018 Sisu Corner

Olen vaaleanpunainen yksisarvinen ja saavuin Funidatalle viime talvena. Odotin päätyväni lapsiperheeseen, mutta jouduinkin työyhteisöön, jossa lemmikit vaihtuvat Hamsterista Marsuun.

Lue lisää blogista »
08.08.2018 Sisu Corner

Takana on pitkä ja kuuma kesä ja Funidatan neljän viikon kehitystauko. Tauosta puhuminen tosin on tässä kohdassa liioittelua, sillä Hiomotiellä oli koko kesän kehittäjiä paikalla, ja valmista toiminnallisuutta tuli Sisuun enemmän kuin yhtenäkään kesänä tätä aikaisemmin.

Lue lisää blogista »
19.06.2018 Sisu Corner

Wikipedia toteaa Marsun (Cavia porcellus) olevan Etelä-Amerikasta kotoisin oleva jyrsijä, josta on tullut suosittu lemmikkieläin. Marsut ääntelevät keskenään lähes jatkuvasti.

Lue lisää blogista »
08.06.2018 Sisu Corner

Omia häitä suunnitellessa ja järjestäessä olen huomannut monia yhteyksiä Sisun kehitykseen. Kehityspolku on täynnä ahaa-elämyksiä, huolenhuokauksia, paniikinpoikasia ja euforisia huipentumia, aivan kuten hääpolullakin.

Lue lisää blogista »
24.05.2018 Sisu Corner

Funidatan jo perinteisiksi muodostuneet kehittämispäivät järjestettiin toukokuun puolivälissä Tampereella. Aurinkoisessa säässä yhtiön koko henkilökunta keskittyi kahden päivän verran sekä oman fyysisen kapasiteetin (jota mitattiin Varalan urheiluopiston energiatestillä) että myös Funidatan liiketoiminnan mahdollisuuksien tutkimiseen.

Lue lisää blogista »
07.05.2018 Sisu Corner

Vuoden mittaisen mammaloman aikana myös Sisu-lapsi on kasvanut kovasti monessakin mielessä. Sekä pituutta ja painoa on tullut vähintään keskikäyrän mukaisesti ja kehitys vastaa ikätasoa mainiosti.

Lue lisää blogista »
12.04.2018 Sisu Corner

Wikipedian mukaan ”Sana hamsteri tulee Saksan sanasta hamstern, joka tarkoittaa rohmuamista. Nimi johtaa hamsterin tavasta kantaa suuria määriä ruokaa poskipusseissaan ja varastoida se kauemmas varastoonsa.

Lue lisää blogista »
03.04.2018 Sisu Corner

Sisukkaalle työyhteisölle on projektin aikana kehittynyt vahva ja joskus hieman hämmentävä työsanasto. Kuten jo aiemmin mainittu, projektiin tuleminen ja asioiden ymmärtäminen ei ole uudelle työntekijälle kovin helppoa, eikä omintakeinen sanasto ainakaan helpota prosessia.

Lue lisää blogista »
14.03.2018 Sisu Corner

Otsikko on hiihtäjälegenda Marjo Matikaisen inspiroima (jostain syystä pyörii usein päässä, johtunee joko siitä, että olen 80-luvun lapsi tai syystä, joka selvinnee myöhemmin tästä kirjoituksesta). Marjohan huusi avustajilleen ”Havuja…perkele!

Lue lisää blogista »
28.02.2018 Sisu Corner

Helmikuun viimeisenä juhlitaan Sisun nimipäivää, joten kakkukahveille on aihetta järjestelmäkehityksemme lisäksi ainakin Leafin makeistehtaalla sekä Karjaan tienoilla erään kuorma-autovalmistajan tiloissa. Myös Lumene on nimennyt yhden kosmetiikkasarjoistaan Sisuksi, ja Arctia Shippingillä on tietysti samanniminen jäänmurtajakin.

Lue lisää blogista »
14.02.2018 Sisu Corner

Aamuinen toimisto on täysin hiljainen. Jos satun olemaan ensimmäinen toimistolla, lataan kaikki kolme kahvinkeitintä ja täytän astianpesukoneen.

Lue lisää blogista »
01.02.2018

Kutsuimme viikko sitten asiakkaamme sekä sidosryhmien edustajia Taitotalon kongressikeskukseen Helsingin Pitäjänmäelle. Tilaisuus alkoi jo päivällä ns.

Lue lisää »
30.01.2018 Sisu Corner

Terveisiä Funidatan järjestämältä toiselta Pääkäyttäjäkoulutus 1 -kurssilta. Taas sukellettiin yhdessä yliopistojen väen kanssa Sisun ihanaan ja ihmeelliseen maailmaan puolitoista päivää ja palautteen perusteella matka oli melkoinen, sekä kouluttajille että osallistujille.

Lue lisää blogista »